Locatie op kaart

Te voet

Wie dicht genoeg bij de school woont, kan te voet naar school. Maar ook wie bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of met de auto naar school komt, wordt voetganger in de buurt van de schoolpoort. Kies altijd voor de veiligste weg. Draag bij donkere dagen of slecht weer fluorecerende en reflecterende kledij (fluohesje), zodat je goed zichtbaar bent als zwakke weggebruiker.
Moet je de rijbaan oversteken als je naar school komt of naar huis gaat? Maak dan zoveel mogelijk gebruik van (be)veilig(d)e oversteekplaatsen: bij een zebrapad, aan verkeerslichten, bij een gemachtigde opzichter of een agent. Als er een zebrapad binnen de dertig meter is, ben je verplicht om dat te gebruiken. Volgens de wegcode heb je daar voorrang, maar maak altijd oogcontact met de aankomende bestuurders zodat je weet dat die je zeker gezien hebben en steek pas over als het duidelijk is dat ze zullen stoppen. Als er geen zebrapad is, steek je loodrecht over als er geen verkeer aankomt. Kies een veilige plaats, bijvoorbeeld niet in een bocht, op een helling of tussen geparkeerde auto’s. Als je bij een verkeerslicht oversteekt, kijk dan goed of de voertuigen die rechts afslaan je gezien hebben (vaak hebben ze tegelijk met de voetgangers groen). Als het rood wordt terwijl je al aan het oversteken bent, dan mag je gewoon doorstappen tot aan de overkant.

Wees steeds voorzichtig!

Met de fiets

Je komt de school binnen via de houten poort (dat is de toegangspoort rechts van het kasteeltje). Stap van je fiets zodra je het campusdomein op komt. Je fiets kan je 'parkeren' in de voorziene fietsenstalling. Maak hem veilig vast met een fietsslot.
Zorg ervoor dat je als fietser goed zichtbaar bent in het verkeer! Dat doe je door met een fiets te rijden die in orde is en fietsverlichting die altijd brandt als het nodig is. Met fluorescerende en reflecterende kleding zien andere weggebruikers je veel sneller. Een absolute aanrader tijdens de donkere dagen en bij slecht weer. Draag ook een fietshelm, die beschermt je hoofd mocht je ten val komen.
Ken je plaats op de weg. Fietsers moeten op het fietspad rijden als het berijdbaar is. Als er geen fietspad is, ben je meestal verplicht om rechts op de rijbaan te rijden. Fietssuggestiestroken geven soms aan waar jouw plaats op de rijbaan is. Ze zijn meestal in een andere kleur of ander materiaal aangelegd. Automobilisten weten dat ze bedoeld zijn voor fietsers, maar mogen er ook over rijden. Met twee naast elkaar rijden op de rijbaan mag je binnen en buiten de bebouwde kom als je de tegenliggers niet hindert. Buiten de bebouwde kom moet je bovendien achter elkaar rijden als er achteropkomend verkeer nadert.
Wees dubbel waakzaam als je in de buurt van vrachtwagens komt. Naast, voor en achter de vrachtwagens zijn er heel wat gevarenzones waar de chauffeur je niet kan zien, de zogenaamde dode hoek. Blijf op voldoende afstand achter of voor de vrachtwagen. Rechts van de vrachtwagen is de dode hoekzone het grootst. Dus zeker opgelet bij rechts afslaande vrachtwagens! Onthoud zeker dit: Kan jij de chauffeur niet zien? Dan kan hij jouw ook niet zien!
Fietsers zijn hoffelijk tegenover voetgangers! Ook zij moeten bijvoorbeeld stoppen en voorrang verlenen aan overstekende voetgangers op een zebrapad. Fietsend oversteken op een zebrapad doe je niet: een zebrapad dient om te voet de weg over te steken. Hou dus je fiets aan de hand. Hou ook het voetpad vrij voor voetgangers. 

Zorg dat je gezien wordt en hou het veilig!

Contact info

Adres
Nieuwstraat 124C - 1730 Asse

Telefoon
02 451 61 00

Algemeen mailadres
secretariaat.ka.vijverbeek@ringscholen.be

Specifieke mailadressen
Hier doorklikken

Vraagje? Neem zeker contact op.

Openbaar vervoer

Onze school is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en situeert zich op 10 minuten wandelafstand van het station Asse. De treinlijn Dendermonde- Asse- Brussel bedient het station in beide richtingen met telkens 2 tot 3 treinen per uur.

De volgende bussen van 'De Lijn' stoppen juist voor of in de buurt van onze campus Vijverbeek in Asse:

  • lijn 23 en 24: Asse- Dendermonde
  • lijn 42: Asse- Aalst
  • lijn 212, 213, 214: Aalst- Brussel
  • lijn 216: Asse- Mollem
  • lijn 242: Asse- Brussel
  • lijn 243: Brussel- Zellik

Meer informatie over de haltes en tijdstabellen is op de website van De Lijn terug te vinden.

Wil je meer weten over de Buzzy Pass (het jongerenabonnement van De Lijn), klik dan even door naar Buzzy Pass.

Raadpleeg www.belgianrail.be voor alle info i.v.m. de treinverbindingen en -abonnementen.

Je geraakt vlot op school!