Jij op Vijverbeek

Er komt heel wat kijken bij jouw schoolloopbaan. Er zijn dingen waar je rekening mee moet houden, zaken die het voor jou eenvoudiger en aangenamer maken, afspraken die we samen maken, ...
Op deze pagina maken we jou wat meer wegwijs doorheen het leven op Vijverbeek:

  • Dagindeling
  • Tijdens de pauze
  • Middagpauze
  • Sport Na School (SNS)
  • Schoolreglement

Dagindeling

Een lesdag ziet er als volgt uit:

Voormiddag   Namiddag  
8u40 - 9u30 1ste lesuur 13u05 - 13u55 Middagpauze
9u30 - 10u20 2de lesuur 13u55 - 14u45 6de lesuur
10u20 - 11u10 3de lesuur 14u45 - 15u35 7de lesuur
11u10 - 11u25 Korte pauze 15u35 - 16u25 8ste lesuur
11u25 - 12u15 4de lesuur    
12u15 - 13u05 5de lesuur    

Op woensdag starten we om 8u40 en sluiten we de dag af na het 4de lesuur om 12u10. Er is dan een korte pauze voorzien tussen 10u20 en 10u30.

Tijdens de pauze

Onze campus ligt op een uitgestrekt groen domein. Tijdens de pauze kan je dus een gezonde neus halen temidden van bomen (die op warme dagen voor de nodige schaduw zorgen) en grasperken. Er is meer dan voldoende ruimte voor beweging. Een tafeltennistafel en fittoestel staat ter beschikking voor wie zich van z'n sportiefste kant wil laten zien.

Middagpauze

Tijdens de middagpauze heb je de mogelijkheid om een warme maaltijd te eten in onze schoolrefter. We streven ernaar om een evenwichtige en gezonde maaltijd voor te schotelen aan de leerlingen. Er is steeds een goede verhouding tussen groenten, koolhydraten en vlees of vis.
We vragen je telkens voor de komende maand een keuze te maken. Die keuze maak je aan de hand van de menu's die wij jou bezorgen via Smartschool. Je kan telkens kiezen voor een gewone of vegetarische maaltijd, die we jullie aanbieden aan een democratische prijs van €6,25. 
Uiteraard staat het je ook vrij om je eigen lunchpakket mee te brengen.
Leerlingen van de 3de graad mogen, mits toestemming van de ouders, tijdens de middagpauze de school verlaten. Zorg er wèl voor dat je op tijd opnieuw in de les bent.

Onze leerkrachten LO zorgen ook geregeld voor een afwisselend programma aan sporten tijdens deze pauze.

Sport Na School

Je leerkracht LO zal je zeker ook warm maken voor de 'Sport Na School-pas' (SNS-pas).

SNS is een groot sportaanbod na de schooluren. Je kiest zelf je favoriete sporten. De pas is geldig in Vlaanderen en Brussel en kost voor twee periodes (Jaarpas: 30 weken sporten) 45 euro. Een periodepas voor één periode (15 weken sporten) kost 30 euro. Via het ziekenfonds kan je een deel van je inschrijvingsgeld terugkrijgen. Tijdens het sporten en je verplaatsing van en naar een SNS-activiteit ben je verzekerd.
Voor meer info kan je surfen naar www.sportnaschool.be.

Schoolreglement

Elke leerling ingeschreven op onze school dient zich te houden aan het schoolreglement.
Je kan het hier terugvinden.

 

Het addendum bij het schoolreglement raadpleeg je via deze link.