Wat na Vijverbeek?

Heel wat van onze oud-leerlingen studeren met succes verder in het hoger onderwijs en bouwen een interessante carrière uit. Dit blijkt uit het jaarlijkse schoolportret opgesteld door de overheid en uit de getuigenissen van een aantal oud-leerlingen.
 

Maak hieronder kennis met hen!

Vanessa - Handel

Als leerling in het laatste jaar middelbaar wist ik het zeker: ik wil chocolatier worden. Na enkele cursussen bij bekende taartenbakkers en een jaar opleiding brood, banket en chocolade, verdien ik nu deeltijds mijn brood met het bakken van taarten, cupcakes en koekjes. Naast mijn eigen bedrijfje “Sweet Cake House” werk ik ook nog voltijds als teambegeleider-coach bij Infano, de grootste sociaal ondernemer op de markt van kinderopvang in België. Ik ben dhr. Laerte (economie) en dhr. De Vos (boekhouden) nog steeds dankbaar voor de nuttige lessen. Eigenlijk denk ik met heel veel plezier terug aan mijn schooltijd op KA Asse. Een groene campus, waar elke leerling de kans krijgt om het beste in zich naar boven te halen. Daar moet je zijn! En mocht je ooit een lekkere taart, cupcakes en/of koekjes nodig hebben, één adres:  www.sweetcakehouse.be

Max - Latijn - moderne talen

Mocht ik zeggen dat ik nog dagelijks Latijn spreek of in mijn vrije tijd algebra vraagstukken ontleed, zou ik liegen. Toch voorzag Atheneum Vijverbeek Asse mij van een meer dan degelijke secundaire opleiding, met de richting Latijn – moderne talen als een sterke taalkundige fond, die vandaag nog steeds zijn nut bewijst. Verder was Vijverbeek voornamelijk de aandrijver voor het ontwikkelen van buitenschoolse interesses en passies, die zich dan voornamelijk afspeelden in de buurt van fuifzaal ’t Smis (R.I.P.). Muziek en organiseren van evenementen waren nooit veraf, wat ertoe leidde dat ik later Muziekmanagement ging studeren in Hasselt. Na vele jaren van omzwervingen en het uitoefenen van verschillende functies in de muziekindustrie, ben ik vandaag actief als Communicatie Manager bij Ancienne Belgique in Brussel. Een job waar ik kan/mag uitoefenen wat ik essentieel het liefste doe: mensen samenbrengen. Max Gadeyne – afgestudeerd juni 2007.

Michiel - Wetenschappen-wiskunde

In 2010 studeerde ik af aan KA Vijverbeek in de richting wetenschappen-wiskunde. Na mijn studies was ik helemaal niet zeker welke richting ik precies uit wou. Aangezien mijn interesses vooral lagen in de wetenschappen, begon ik aan de studie industrieel ingenieur aan KU Leuven Technologiecampus Gent. De algemene opleiding van de eerste drie semesters liet me toe om eerst te proeven van de verschillende vakgebieden alvorens een finale studierichting te kiezen. Uiteindelijk werd het de opleiding elektronica-ICT met afstudeerrichting ICT. Dankzij het uitgebreide lessenpakket wetenschappen en wiskunde dat ik genoot tijdens mijn vooropleiding aan Vijverbeek, studeerde ik zonder al te veel problemen af. Na mijn opleiding startte ik een doctoraatsopleiding aan KU Leuven. Behalve het uitvoeren van mijn onderzoek, dat zich focust op het kostenefficiënt ontwikkelen van smartphone applicaties, bestaat mijn taak ook uit het begeleiden van practica en het geven van gastcolleges binnen de opleiding. Ook sta ik in nauw contact met verschillende bedrijven die actief zijn binnen mijn vakgebied.

Hanane - Gezondheids- en welzijnswetenscahppen

Mijn hele schoolloopbaan kende ik maar één school: KA Asse Vijverbeek en dat had zowel voor- als nadelen. Eenzelfde schoolstructuur en dezelfde gezichten zorgden ervoor dat ik een gekende leerling werd, wat niet altijd even fijn was. Ondanks mijn ‘struggle’ met bepaalde vakken, motiveerden enkele leerkrachten mij om door te zetten. Na mijn middelbare school moedigden zij me aan om verder te studeren. Met een klein hartje verzamelde ik al mijn moed en startte de opleiding ‘Toegepaste Psychologie’ in Antwerpen. Voor iemand die heel haar leven op eenzelfde school heeft gezeten, was dit een grote stap. Tijdens deze studie kreeg ik meer vertrouwen in mijn capaciteiten en dit weerspiegelde zich in mijn punten. Ik behaalde het diploma met veel bloed, zweet en tranen en was uitermate trots op mezelf. Ik wilde mezelf blijven uitdagen en koos er zo voor om de master psychologie met als afstudeerrichting biologische psychologie aan de VUB te volgen. Hanane Vranken – alumnus 6GWW juni 2013

Marlon - Verkoop

Ik ben afgestudeerd in Vijverbeek in de richting verkoop in 2014. Na mijn studies verkoop heb ik 6 maanden 'Grafische en digitale media' gestudeerd in Gent.

Ik merkte echter dat verkoop meer bij me paste en ben van ook verder gaan werken in deze sector. Mijn grote voordeel was dat ik al bijna 2 schooljaren stage had gevolgd bij Eldi (Electro-Discount), waar ik zeer veel had geleerd. Kansen gekregen en kansen gegrepen: ik werk nu als 'regionaal store manager trainer' voor Guess Benelux en Finland.

Ik ben enorm dankbaar voor mevrouw Van Herreweghe, mevrouw Rober en natuurlijk Luc Bieseman, mijn stagementor. Zij stonden mij altijd bij en hadden een positieve invloed op mij.

Robbe - Wetenschappen - wiskunde

Hallo, ik ben Robbe Neyns en ik heb mijn 6 jaar middelbare school doorgebracht in het Koninklijk Atheneum van Asse. Ik heb mijn eerste 4 jaar de richting Latijn en Latijn-wiskunde gevolgd en de laatste 2 jaren ben ik overgeschakeld naar Wetenschappen-wiskunde. Daarna ben ik verder gaan studeren aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) om na 6 jaar (1 jaartje extra kan toch geen kwaad) af te studeren als geograaf. Momenteel werk ik als projectingenieur bij het bedrijf Arcadis.

Ik koos Latijn in mijn eerste jaar omdat ik gefascineerd was door de manier waarop de Romeinen leefden, maar na 4 jaar merkte ik dat wetenschappen me toch beter lag dan het leren van die taal. Ik heb het wat moeilijk gehad in mijn laatste jaren omdat de puberteit er nu eenmaal vaak voor zorgt dat studeren niet altijd prioriteit nummer één is. Toch ben ik blij dat ik heb volgehouden want tijdens mijn universitaire studies is al de opgedane kennis me goed van pas gekomen.

In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met sport en vrijwilligerswerk. Op sportief vlak was mijn eerste grote liefde atletiek, nu ligt de focus eerder op rotsklimmen. Het vrijwilligerswerk is vooral gericht op acties rond de huidige klimaatproblematiek. Tijdens mijn studies geografie werd het namelijk snel duidelijk dat we onze aardbol niet altijd even goed behandelen.

Alumnus 6WEWI juni 2012